Mladenovac * Crveni krst

Priznanje Crvenom krstu Mladenovac
Povodom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta i 11. maja - Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u Starom dvoru održan prijem za davaoce krvi, predstavnike službi transfuzije krvi i opštinskih organizacija Crvenog krsta, kao i pobednike likovnog i literarnog konkursa "Krv život znači". Domaćin prijema, koji su organizovali Crveni krst Beograda i Gradska uprava, bio je Milan Krkobabić, zamenik gradonačelnika Beograda.
Na prijemu su uručena priznanja opštinama Zemun, Lazarevac i Mladenovac jer su prethodne godine premašile svoj plan davanja krvi, dok su najviša pojedinačna priznanja Crvenog krsta Srbije dobili dobrovoljni davaoci krvi koji su ovu dragocenu tečnost darivali više od 100 puta (muškarci) i 50 puta (žene). Uručeno je i 18 nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola koji su pobedili na literarnom i likovnom konkursu "Krv život znači", na kome su učestvovali učenici iz 94 osnovne i 24 srednje škole.
U kategoriji od prvog do četvrtog razreda, prvu nagradu na gradskom nivou osvojio je Đorđe Sarić, učenik trećeg razreda Osnovne škole Momčilo Živojinović, koji je nagrađen diplomom i kolekcijom knjiga. Takođe je priznanje dobila i likovni pedagog ove škole Ljiljana Krulj.

Mladenovac - CK